ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ/ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΩΝ.

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν 3 βουλευτές του ΚΚΕ χθες στη Βουλή (πέρα από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ ξεπουλημένους που ήταν και αναμενόμενο), προς μνήμην του δολοφονημένου εθνικιστή Κατσίφα από Αλβανούς εθνικιστές.

Το ΠΑΜΕ (εργατικό “μέτωπο” του ΚΚΕ), καλεί για απεργία στις 14/11. Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (υποταγμένος συνδικαλισμός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα κυβέρνησης-ΕΕ-εργοδοτών) δεν στηρίζει την απεργία αυτή. Η ΑΔΕΔΥ μετά από πανελλαδική διαδικασία καλεί σε πανεργατική πορεία στις 28/11. Το ΚΚΕ, παρόλη την πίεση των εργαζομένων-σωματείων-συνδικάτων, και ενώ είχε αποφασίσει μέσα από σωματεία για τη συμμετοχή του στις 14, ακυρώνει όλες τις αποφάσεις των εργαζομένων, και από τα πάνω τους αναγκάζει και επβάλλει να στηρίξουν μια απεργία αποφασισμένη από τα πριν σε σύμπλευση με τους εργατοπατέρες των ξεπουλημένων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Το ΚΚΕ, ταυτόχρονα, ρίχνει λάσπη στα ανεξάρτητα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία και Φ.Σ. που στήριξαν τους εργαζομένους στην απεργιακή κινητοποίηση στη 1/11, λέγοντας πως μόνο μαζική και αγωνιστική δεν ήταν, αφού δεν συσπειρωνόταν φυσικά γύρω από το πολιτικό περιεχόμενο του ΚΚΕ.

Γιατί όμως αποφασίσαμε να καταγγείλουμε τα ήδη γωνστά περιστατικά;

Αφορμή για όλα αυτά, ήταν μήνυμα που μας έστειλε η ΚΝΕ, πως έχει στείλει στο mail του σχήματος μήνυμα την πρόταση εισήγησης του Δ.Σ. για τη ΓΣ του ΦΣ νοσηλευτικής Δευτέρα 12/11.

Τι είναι όμως η είσηγηση του ΔΣ που στέλνει κάθε τρεις και λίγο η ΚΝΕ; Δεν είναι τίποτα άλλο παρά το πολιτικό πλαίσιο του ΜΑΣ για την ΓΣ, ή αλλιώς, είναι η “απόφαση” του ΦΣ Νσηλευτικής η οποία και θα ισχύσει είτε συνεδριάσει ο ΦΣ είτε όχι. Σε αυτή την εισήγηση λοιπόν η ΠΚΣ μας καλεί να απαντήσουμε.

Τι λέει όμως η εισήγηση του ΔΣ είναι το θέμα. Σε αυτή η ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ περιγράφει την “πολιτική” της ανάλυση για διάφορα ζητήματα, συνεχίζει με το πολιτικό της πλαίσιο και καταλήγει με την απόφαση που καλείται να συζητήσει ο ΦΣ από τα πριν και όχι να αποφασίσει αυτός αν τον ενέχει ή όχι.

Επανειλλημένα σε πολλά ΔΣ που έχει συμβεί αυτό παίρνουμε ως ΑΝΕΠΑΦΟΙ-ΕΑΑΚ ξεκάθαρη θέση. Ενώ προτείνουμε στην ΠΚΣ να γίνει συνδιαμόρφωση του πλαισίου(δηλαδή να μπουν μέσα και δικές μας πτυχές του πολιτικού μας πλαισίου, να γίνουν διορθώσεις και προσθήκες δράσεων και μέσα από τη συζήτηση να συναποφασίσουμε) αυτοί αρνούνται κατηγορηματικά να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία θεωρώντας το πολιτικό πλαίσιό τους αλάνθαστο. Έτσι προχωρούμε σε καταψήφιση της πρότασης εισήγησης τους με γραπτή τοποθέτηση ότι αυτή η στάση δεν ενισχύει καθόλου την αγωνιστικότητα που πρέπει να έχει ο ΦΣ σε αυτή την αποσαρθρωτική του κατάσταση και πως αυτό καλλιεργεί την ανάθεση και το καπέλωμα του ΦΣ νοσηλευτικής. Φυσικά όμως επειδή η ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ έχει αυτοδυναμία των εδρών στο ΔΣ του ΦΣ, η εισήγησή τους υπερψηφίζεται, καθώς και η ΠΑΣΠ απουσιάζει πάντα σε όποια διαδικασία και αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των συμφοιτητών μας.

Σήμερα λοιπόν η παράταξη του ΚΚΕ στη σχολή μας προτίμησε να στηρίξει απλά την απεργιακή κινητοποίηση στις 14/11, αλλά ταυτόχρονα την ίδια μέρα καλεί σε θεατρικό δρώμενο τον ΦΣ στο αμφιθέατρο (!).

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ.

Καλεί ξεδιάντροπα στην πανεργατική πορεία στις 28/11 μαζί με τους ξεπουλημένους YES-ΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αδειάζοντας τελείως τις αποφάσεις σωματείων για απεργία στις 14/11. Τέλος καλεί στην πορεία τις 17/11, για το Πολυτεχνείο, αλλά δεν αναφέρει πουθενά την συμμετοχή στον 3ημερο εορτασμό του Πολυτεχνείου ξαναδειάζοντας όσους ΦΣ, σωματεία, συλλογικότητες, οργανώσεις έχουν πάρει και θα πάρουν αγωνιστική απόφαση να επανανοηματοδοτήσουν τους αγώνες που καναν τότε φοιτητές-εργάτες για να πέσει η χούντα και να φύγει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τους αγώνες του σήμερα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο ύψος των αναγκών μας!

Καλούμε εδώ και τώρα όποιον σέβεται τον εαυτό του, τους αγώνες για να έχουμε εμείς σήμερα όσα δικαιούμαστε και τον αγωνιζόμενο κόσμο του κινήματος να καταδικάσει την στάση αυτή της ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ/ΚΚΕ που μόνο προβληματισμούς δημιουργεί. Η στάση τους αυτή σίγουρα δεν είναι αγωνιστική, αλλά σίγουρα τρέφει τον εθνικισμό και την συντηρητικοποίηση της κοινωνίας μας, καλλιεργεί την ανάθεση και την ηττοπάθεια, ξεπλένει τον φασισμό και υπονομεύει τους αγώνες και τις ανάγκες νεολαίας και λαού!

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, καλούμε όλους και όλες στη Γενική Συνέλευση του ΦΣ νοσηλευτικής Δευτέρα 12/11 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο. Να συζητήσουμε μαζικά και να πάρουμε θέση απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση που μόνο προωθητική δεν είναι για το ΦΣ και τις ανάγκες του. Με τα μάτια στραμμένα στην ανασυγκρότηση του ΦΣ και την μαζικοποίηση-αναζοπύρωση των ΓΣ είναι πιο απαραίτητο από ποτέ η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη ΓΣ, ειδικά και εν όψει του Πολυτεχνείου. Να βάλουμε το ληθαράκι μας για να μπει ένα τέλος στις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και στα τσιράκια τους που μας καταδικάζουν στην ανεργία, τον πόλεμο, τη φτώχια και το φασισμό!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s