ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο βρίσκεται σε κρίση.Τα τελευταία χρόνια οι σχολές μας φυτοζωούν κάτω από το καθεστώς της υποχρηματοδότησης,καθώς ο κρατικός πρυπολογισμός για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα  έχει μειωθεί ως και 80 %.Κυβερνήσεις και υπουργεία ωθούν το βάρος των σπουδών στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Η φοιτητική μέριμνα λόγω έλλειψης χρημάτων  συνεχώς υποβαθμίζεται είτε περνάει σε χέρια ιδιωτών.Την έλλειψη αυτή πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι.Πολλοί φοιτητές που έχουν ανάγκη,αποκλείονται  από την  δωρεάν σίτηση και στέγαση,καθώς οι κάρτες σίτισης συνεχώς μειώνονται ενώ οι λίγες εστίες,πολλές απο αυτές σε άσχημη κατάσταση αδυνατούν να καλύψουν τους φοιτητές που έχουν ανάγκη από στέγαση.

Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-Κυβερνήσεις γκρεμίζουν της εργασιακή μας προοπτική.Ο νέος εργασιακός νόμος που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να καθιερώσει για την νεολαία ένα μαύρο εργασιακό μέλλον.Ως απόφοιτοι θα κληθούμε είτε να δουλέψουμε σε 5μηνα  προγράμματα VOUCHER,σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας  με μισθούς πείνας και κανένα εργασιακό-συνδικαλιστικό δικαίωμα είτε να φύγουμε μετανάστες στο εξωτερικό.

ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΙΣΘΟ. Δε θα γίνουμε η γενιά της μετανάστευσης και της ανεργίας!

Στην επίθεση που δεχόμαστε όσον αφορά τις σπουδές μας, την εργασιακή μας προοπτική, το παρόν και το μέλλον μας συνολικά, η λύση δε βρίσκεται στη  μοιρολατρία, στην υποταγή, στον ατομικό δρόμο!Μόνο μέσα απο την συλλογική διεκδίκηση και την οργάνωση μας στο φοιτητικό μας σύλλογο μπορούμε να διεκδικήσουμε:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης τώρα για την παιδεία.
  • Σίτιση,στέγαση,δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές.
  • Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εντός των σχολών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μείωση του ωραρίου, χωρίς μείωση των αποδοχών, ώστε ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας(Voucher,8μηνα ΟΑΕΔ).
  • Δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ για φοιτητές και ανέργους.

 

Αναγκαία σε αυτή την κατεύθυνση η ανασυγκρότηση του φοιτητικού μας συλλόγου και η μαζικοποίηση των γενικών μας  συνελεύσεων!Να ανοίξει με μαζικούς όρους η κουβέντα απο τους φοιτητές και να σχεδιάσουμε απο κοινού την δράση μας.

Απαραίτητος ο συντονισμός φοιτητικών συλλόγων,σωματείων,επιτροπών αγώνα για να καταφέρουμε φοιτητές και εργαζόμενοι να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε επιβάλλοντας τις δικές μας ανάγκες! Νέοι αγωνιζόμαστε,νέοι θα νικήσουμε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s