ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 13/11 ΣΤΙΣ 2!

Μαχητικό και μαζικό ήταν το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης! Με αποφάσεις τους, μια σειρά φοιτητικών συλλογών, μαθητικών πρωτοβουλιών-συντονιστικών και εργαζομένων στο χώρο της εκπαίδευσης διαδήλωσαν ενάντια στο νέο λύκειο, ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, ενάντια σε ότι έρχεται να υποθήκευση και να πετάξει στον Καιάδα τις σπουδές και το μέλλον μας! Υπουργεία, Φορτσάκηδες και Κυβέρνηση πήραν με τις 2 τελευταίες εβδομάδες μια πρώτη απάντηση!

      10689777_740278596042365_2885271601847591554_n

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Από εδώ και πέρα δεσμευόμαστε σ’ έναν αγώνα διαρκή! Δυναμώνουμε το ρεύμα ανυπακοής στις σχολές ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την κυβερνητική πολιτική! Δεν μας αρκούν ούτε οι συμβολικές κινητοποιήσεις, ούτε περιμένουμε τίποτα από τη συνδιαλλαγή με τους πρυτάνεις.

Το πανεπιστήμιο που μας ετοιμάζουν είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των επιχειρήσεων! Μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο που θα διαλύεται μέρα με τη μέρα (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση…) που θα χωράει όλο και λιγότερους φοιτητές, θα τους καλεί να πληρώνουν για τις σπουδές τους, θα έχει χάσει τον όποιο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα που οι αγώνες μας είχαν κατακτήσει. Ένα πανεπιστήμιο που θα εκχωρεί πλευρές της λειτουργίας του και της έρευνας στις επιχειρήσεις και στους εργολάβους (όπως σίτιση, στέγαση, φύλαξη, ερευνητικά προγράμματα). Ένα πανεπιστήμιο που θα παράγει γνώσεις κι έρευνα για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών κι όχι των κοινωνικών αναγκών, όπου θα βγαίνουμε απόφοιτοι «καταρτισμένοι κι εξειδικευμένοι» με μόρφωση με το σταγονόμετρο, χωρίς ολοκληρωμένη εποπτεία του αντικειμένου μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ ΚΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

• Να δοθούν τώρα λεφτά από το κράτος για τις ανάγκες μας!
• Κανείς φοιτητής να μην μείνει εκτός εστίας.
• Δε θα μας διαγράψουν από τις σχολές μας, εμείς θα διαγράψουμε αυτούς που μαυρίζουν τις ζωές μας!
• Φοιτητικό επίδομα για όσους το έχουν ανάγκη. Κανείς φοιτητής να μην αναγκάζεται να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές του!
• Καμία διάσπαση των πτυχίων. Ισχυρά πτυχία με εξασφαλισμένα όλα τα εργασιακά δικαιώματα.
• Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εντός των σχολών.
• Ανατροπή των κατευθύνσεων της Ε.Ε για την παιδεία και την εργασία των νέων.
• Λεφτά για υγεία και παιδεία και όχι για το χρέος και τη διάσωση των τραπεζών!

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΟΖΩΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ!

Να επανανοηματοδοτήσουμε το επίκαιρο ακόμα σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Το κατειλημμένο πολυτεχνείο να γίνει κέντρο εξόρμησης-συζήτησης-συντονισμού φοιτητών-μαθητών-εργαζομένων έξω και μέσα από τα πανεπιστήμια!
Η εξέγερση του πολυτεχνείου δεν είναι γιορτή, είναι μήνυμα που έρχεται από το παρελθόν για να μας καθοδηγήσει στο παρόν… Το Πολυτεχνείο έδειξε ότι η θαρραλέα και μαζική κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος μπορεί να εμπνεύσει τη στράτευση του συνόλου της νεολαίας και να συνδεθεί με όλα τα αγωνιστικά ρεύματα της κοινωνίας ενάντια στις πιο ισχυρές χούντες.

Ας γίνουν οι σύγχρονοι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας αυτοί που θα ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη κοινωνία, για μια άλλη ζωή! ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!Polytexneio-2b

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s