Ποιοι είμαστε;

Είμαστε μία ζωντανή αριστερή και ανοιχτή συλλογικότητα που δραστηριοποιείται στη Νοσηλευτική του ΕΚΠΑ. Παλεύουμε για τη δραστηριοποίηση του Φοιτητικού μας  Συλλόγου, την ανάδειξη των προβλημάτων μας και την αγωνιστική διέξοδο σε αυτά. Με αντικαπιταλιστικό και ανατρεπτικό περιεχόμενο διεκδικούμε ν’ αλλάξουμε το Πανεπιστήμιο και την κοινωνία, επιδιώκοντας ταυτόχρονα καθημερινές νίκες.

Οι ΑΝΕ.Π.Α.ΦΟΙ. αποτελούμε σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (Ε.Α.Α.Κ)

Η Ε.Α.Α.Κ. είναι γέννημα και παράλληλα τροφοδότης των μαζικών και δυναμικών φοιτητικών αγώνων της δεκαετίας του 90. Των αγώνων ενάντια στους νόμους Κοντογιαννόπουλου το 90-91, Σουφλιά το 93, Γ.Παπανδρέου το 95, Αρσένη το 97-99, Ευθυμίου το 2001 και Γιαννάκου το 2007.

Η ΕΑΑΚ είναι μία πτέρυγα πολιτικοσυνδικαλιστικών σχημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αποτελείται από ένα σύνολο αριστερών σχημάτων, στα οποία συμμετέχουν ανένταχτοι αγωνιστές καθώς και φοιτητές που συμμετέχουν σε οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς. Τα διάφορα σχήματα και τα μέλη τους συναντώνται, ανταλλάσσουν απόψεις και καταλήγουν σε συγκεκριμένη πολιτική απόφαση στο τακτικό πανελλαδικό διήμερο της ΕΑΑΚ που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο. Εκτός από αυτή την πανελλαδική αποφασιστικού χαρακτήρα διαδικασία, πραγματοποιούνται και επί μέρους διαδικασίες αποφασιστικού χαρακτήρα σε πόλεις ή επαρχίες.

Η Ε.Α.Α.Κ. πρεσβεύει την ανάγκη όχι για άλλη μία αριστερά, αλλά για μια Άλλη Αριστερά, ενωτική, ανεξάρτητη, αμεσοδημοκρατική, αντικαπιταλιστική…

Γιατί ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Γιατί βλέπουμε γύρω μας ένα κόσμο που δεν ταιριάζει στις ανάγκες μας, που καταστρέφει τα όνειρά μας. Γιατί βιώνουμε την καταπίεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Γιατί παλεύουμε για την απελευθέρωση και βλέπουμε την ανατροπή ως την μόνη ρεαλιστική λύση. Γιατί αρνούμαστε τον ατομικό δρόμο και παλεύουμε να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις ακόμα και στα ατομικά προβλήματα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ:

Από το κράτος και τα κόμματά του. Από την τη κυρίαρχη πολιτική, τις επιχειρήσεις και τους καθηγητές. Δεν οδηγούμαστε από κανένα-λογοδοτούμε μόνο στον κόσμο της σχολής. Από κόμματα και κομματικές γραμμές καθώς αποφασίζει με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες από τη βάση της. Από την κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της κοινωνίας του κέρδους, της εκμετάλλευσης, του ρατσισμού και του πολέμου. Μια αριστερά ανεξάρτητη από λογικές εκπροσώπησης-διαχείρισης: εμείς συμμετέχουμε στο διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) και παρεμβαίνουμε σε αυτό με στόχο να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Συλλόγου, όπως αυτά εκφράζονται στις Γενικές μας Συνελεύσεις. Δεν είμαστε αυτοί που θέλουν να καπελώνουν τους φοιτητές, να αποφασίζουν στο όνομα του συλλόγου χωρίς ούτε καν να τον ενημερώνουν ασκώντας την «πολιτική» τους μόνο μέσα στα ΔΣ. Για εμάς μία απόφαση του ΔΣ δεν μπορεί να γίνει κτήμα του κάθε φοιτητή, επειδή έχει απλά τη σφραγίδα του συλλόγου. Πραγματικά αγωνιστικές συλλογικές αποφάσεις παίρνονται μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις! Γιατί εκεί είναι ο χώρος που ΟΛΟΙ οι φοιτητές ανεξαιρέτως μπορούν να προβάλλουν τους προβληματισμούς τους, να συζητήσουν, να αποφασίσουν και να υλοποιήσουν! Μόνο μέσα από τέτοιες διαδικασίες μπορούμε να σκεφτούμε, να συζητήσουμε, να δράσουμε συλλογικά! Μόνο μέσα από τέτοιες διαδικασίες να επιβάλλουμε τις πραγματικές ανάγκες της πλειοψηφίας. Είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι: δε χρηματοδοτούμαστε από κανέναν άλλο πέρα από τους εαυτούς μας καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτική ανεξαρτησία, θεωρούμε την οικονομική.

ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ:

Πιστεύουμε πως μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες (γεν.συνελεύσεις) μπορούν να εκφραστούν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, εκεί διαμορφώνονται συνειδήσεις και όχι μια φορά το χρόνο στις φοιτητικές εκλογές. Και στο εσωτερικό μας λειτουργούμε αμεσοδημοκρατικά και δεν αποδεχόμαστε κανένα είδος ιεραρχίας, προέδρους ή αρχηγούς. Το ίδιο το σχήμα και τα άτομα που συμμετέχουν αποφασίζουν για όσα λέμε και κάνουμε.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ:
Θέλουμε να είμαστε μια αριστερή κίνηση που θα παλεύει για την ανατροπή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, στο πανεπιστήμιο αλλά και στην κοινωνία, παλεύοντας παράλληλα για τη βελτίωση των όρων που σπουδάζουμε και θα δουλέψουμε αύριο. Θέλουμε μια αριστερά αντικυβερνητική, ενάντια στην ΕΕ, που θα αμφισβητεί πτυχές του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος παλεύοντας για το κοινωνικά αναγκαίο και όχι για το καπιταλιστικά εφικτό, για όσα δηλαδή έχουμε ανάγκη. Μια αριστερά που απορρίπτει το υπάρχον κοινωνικοπολιτικό σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης της κοινωνικής πλειοψηφίας από την κυρίαρχη πολιτική μπλε ή πράσινης απόχρωσης.

Advertisements